Kuran'da Sitesi hikaye:
Hikaye Surat Al Sheba ayetlerde 15-19 belirtilir. Allah şöyle buyuruyor: {Biz sağ taraftan kendi Ayette iki spa vardı ve onlara bir torrent Aerm ve Bdlnahm Bjntém iki Zuta Khmt ve tamarisks yemek gönderilir böylece Kuzey, geçim Rabbiniz yiyin ve iyi Rabbi bağışlayıcı ve ona minnettar olmak, bırakın ve Dzenahm inkâr dahil olmak üzere birkaç Sidr bazı Njaza sadece mezra var ve bize yapılan onları ve olayın köylerinde bize mübarek olan köyleri arasında, biz yürüyüş gece ve gün yürüyün tahmini var dediler, Lord güvenle Osfarna arasındaki mesafe ve kendilerini Fjalnahm Mzknahm haksızlık tüm konuşma ve her kaktüs için işaretler ... sayesinde olduğunu da yırtılmış! (SABA).
Hikaye:
Bunlardan Oranlar, bilim adamları Muhammed b. İshak dedi ki: Alraúh onun bagaj insanlar para veriyor çünkü: Abd Şems Saba Bin Bin ifade ismi Arapların ilk esir Saba seçildi ve kendisine söylenen bin Qahtan söyledi kınar, ve oldu. Suhaili dedi ki: Bu taç için ilk. Bazıları onun bir Müslüman olduğunu belirterek, Allah'ın barış elçisi ona olduğunu söyleyerek selam olsun hangi insanların varlığını hissetmişti:
Bize büyük kral olacak sonra bir peygamber Kutsal lisanslı değil
Ve onlardan sonra krallar cüzam olmadan köle mahkum var
Ve onlardan sonra biz haline gelmiştir bize de Kral kralları paylaşımı
Yine Qahtan dindar Peygamber alın en iyi yaratıklar var
Ahamada çağrılırsa tarafından yönlendirilen yıl sonra sadece ben Oamr
Voeddh Bnasra ve tüm diş ve tüm Ram ile onu sevdi
Nasır ve kendisine Salam söyle karşılamak görünür olun
Adlı kitabında (el-Beşir prognostik doğuşu olarak Aydınlanma) İbn Dahyah tarafından seslendirilmiştir.
İmam Ahmed dedi ki: adam Peygamber barış Saba onun üzerine istenir Nedir? Ebu Abdul-Rahman Lahee'ah bin Abdullah bin Hubayrah Sbaúa Abdul-Rahman bin hata bize ve Abdullah b. Abbas dedi duydum bize bildirin Bacaklar ya da bir kadın ya da kara? Şöyle dedi: Bu modern ve Olvazan yolları araştırıldı olarak mısır Vlkhm ve cüzam ve koşu ve Ghassan, kafa derisi bin Msik Algatifi bu konuda sıvı olduğu açıklama sözü iken o, altı ve Levant, dört, Alimaon Vmzhj ya ve Kinda ve Alozd ve Alocharion ve kaplanlar, eşek gibi, Yemen yaşadı on doğmuş, adam Allah orada teşekkür ederiz.
Nokta Saba bu kabileler olarak birleştiren olması ve onlara olan Altbabah Yemen'in toprak ve bunlardan biri takip ve krallar taç ada Sezar ile Levant Kralı olarak da adlandırılır, ayrıca Pers Alokasrh krallar bunu ve Araplar buna göre Shahr ve Hadramout ile Yemen Kralı her çağrı olduğu zaman cümle de vardı vardı ve İran kralı Kisra'nın ve Mısır, Firavun kralı ve Habeşistan kralı, Habeş Hükümdarı ve Hindistan kralı, Ptolemy, İncil Yemen, ve Himyar arazi kralları arasında yer aldı ve biz Solomon, barış ile onun hikayesi var onun üzerine olsun ve HB vardı harika ve ancak, yönetim ve meyve geçim ve Tahıl çoktur ve onlar vardı Allah'a küfür Ohaloua House lütuf değişti Rashad tarafından bütünlüğü ve ödeme halklarının berbat.
Muhammed b. İshak b. Vehb uyarıcı Tanrı'nın on üç onlara bir peygamber gönderdi, o da bin onlara bir peygamber saddi on iki göndermiş olduğu iddia En doğrusunu Allah bilir.
Bu amacı olduğunu onlar yanlış kendi rehberlik değişti ve bunun yerine Allah'ın güneş ibadet ve bu Bilqis zamanında ve daha önce de, ve Allah dediği gibi Allah onları bir sel Aerm gönderdi kadar onları devam zaman: onlara bir torrent Aerm gönderilen ve Bdlnahm Bjntém iki Zuta Khmt ve tamarisks ve bir şeyler yemek çok {ayrılmak Sidr, sadece olup mezra Njaza} dahil kâfirler Dzenahm birkaç.
Erkek Marib Barajı Fmdoa eski zamanlarda bile yüksek dağların su iktidar gül ve zarif iki bahçeleri ve meyve ağaçları dikilmiş, ve birçok kişi tarafından ekin ektiler çok sıkı kendi binası olarak bozulabilir iki dağ arasında koşarak su tarafından yapıldığını daha önce ve daha sonra yorumcu ve diğer bilim adamlarından biri, ve söyleniyor İlk Saba Bin ifade tarafından yaptırılan ve ona yetmiş vadi ona gelecek ve su onu otuz terminali çıkarmak döken ve öldü değil, komple inşaat Vkmmelth eşek ondan sonra ve ligde genişliği Herskha yaptı ve mutluluk vardı olduğu büyük ve iyi günleri yaşayan hatta kadın Balmktl geçmekte olduğunu Katade ve diğerleri sözü çokluğun vade gibi düşen meyvelerin başını Vimitli üzerinde ve sağlık ve iyi Hoaúhm Venaúhm için Moveh pire ya da hayvanların kendi ülkelerinde bir şey olmadığını belirtti.
Der gibi: Ben sağ taraftan kendi Ayette iki bir kaplıca vardı ve Rizq Rabbinizin kuzeyden yemek ve} onun iyi Rabbi bağışlayıcı ve ona minnettar.
Diyor gibi: Hkurtm Ozidnkm da azabım şiddetli} olduğunu inkâr ederken olarak Rab tarafından yetkilendirilmiş.
Allah'a ve Boutroa lütuf dışında ibadet ve köylerine ve iyi arasında ve meyve bahçeleri ve onun yerine kudret helvası ve fasulye İsrail çocukları sordu olarak yolculuk ile sıkıntı ve yorgunluk seyahat ve gereken mesafe kötü olarak iyi değişti istedi istedi yolların güvenlik arasındaki yakınsama sonra sordu, salatalık, köpük, mercimek, soğan Vmoa o zarafet Tanrı, baraj fare bir sıçan gönderdi ve şöyle dedi: mol bir sel Aerm biri olduğunu söyledi gönderilen bu yüzden de dediği gibi konuların yüzleri ülke ve diaspora sabote büyük ve iyi Abrima, onları bırakın.
Aftnoa kadar Ersdoa sonra olabilir Ham sadece dikkatli değil düğmesini her iki fayda etmedi gibi bir şeyle uzakta yapılır ve kontrol temelde olduğunda yolsuzluk düştü ve çökmüş Vslk su çözünürlük, dere ve nehirler ve meyve kesmek kesilmesi ve bu bitkiler ve ağaçlar öldü ve Tbdloa sonra Brde ağaçları ve meyve değil kanca zaman .
Ayrıca Aziz-Jabbar söyledi: {Biz onları Bjntém iki Zuta yemek Khmt ve tamarisks değiştirmek zorundadır} İbn-i Abbas, Mücahit, ve biridir: arak ve bir Berberi meyve ve tamarisks, bir ılgın ve bir ona meyve için ahşap ve Seder bazı verim olarak Cehri bununla biraz o kadar küçük ve bir benzer söylendi Bu benzetmeyi de dediği gibi çok dikenli ve onun için meyve ile: bir dağın tepesinde hastalıklı deve eti sağlam ve kullanımı kolay Firtqy Ventqy yağ değildir ve bunun için diyor: kâfirler olup mezra Njaza sadece} dahil Dzenahm.
Yani, ancak Kafr bize ağır yaptırım cezalandırmak ve sipariş edilen ve Maharmena ihlal ve Yüce dedi Ikınma Messengers yalan: Onlar özellik yok ve kendi ülkelerinin harap zaman, bu yüzden {Fjalnahm konuşma ve Mzknahm tüm yırtık} ve onları Ertgeloa ve ülkenin Vadisi onları Vtfrkoa hareket ve Sheba telaş telaş elinde bulunan gerekir indi Hicaz onlar Khuza'a dahil topluluklar, belli Mekke kamp ve bugün Medine dahil olmak üzere, biz göreceğiz onlara komutasındaki, ilk ben onları Yahudilerin üç kabileleri var sonra yaşadığı edildi: Banu ve Qurayza ve Banu Vhalfoa Evs ve Khazraj çocukları ve onlarla birlikte yaşamış ve biz göreceğiz onlara emretti, ben var daha sonra onlar kadar olan Hıristiyan oldu ve çalışan el-Şam ve Ghassan Behra ve Lkhm Tnokh ve cüzam ve yendi diğerleri dahil olmak üzere diğer bir dizi ve Şeyh sırasında Snzlm Fattouh Şam denilince, Allah razı olsun.
Muhammed bin İshak dedi ki: A'sha bin Qais bin alopesi Maimon b. Kays: Ebu Obeida dedi söyle
Bunun üzerine Matssa gibi
Ve Merm Aerm tarafından affedildi
Mermer onların eşek inşa
Eğer atmak olmadıysa Moarh geldi
Faroe nakli ve Oannanha
Bölümü olarak su kapasitesi
Eller bu yüzden göze alamaz
Çocuk sütten ise içmek için
Kitapta Muhammed b. İshak (biyografi) sel Aerm Amr ibn 'Aamir Ibraaheem ve Lkhm tarafından Yemen ilk çıkar Adi ibn el-Hâris b. Murrah ibn Adad ibn Zeyd ibn Hmisa bin Amr bin Oraib bin kınayan bin Zeyd bin Kahlan bin Saba oğlu olduğu söylenir söyleniyor : Lkhm bin Adi ibn Amr ibn el-Sheba b. Hişam ve İbn İshak tarafından söylenen Ebu Zeyd el-Ensari de kendi topraklarından Faisrvonh su istediğiniz yere onları hapse atıldı Marib Barajı, içinde kazma bir fare gördüğünü söyledi ederken, Yemen sol nedeniydi.
O baraj hayatta kalma, Yemen hakkında taşımak için Vaatzm neredeyse halkının olduğunu biliyordu ve küçük ise sertleştirilmiş ona oluşturulan sipariş ve yaptığı tokatladı Valtmh oğlu olarak, kendisine buyurduğu Amr dedi yaptı: ülke tokat küçük yüzüme canlı yok ve ben para teklif ettiler, dedi Yemen denetim denetimi: Amr Vachtroa ona para gazap ele geçirmek ve taşınmış ve oğlunun doğduğu ve Alozd dedi oğlu: 'Amr b.' Aamir, Fbaawa kendi para bıraktı ve Vsaaroa hatta ülkeler Vharepetthm karışıklık devam eden bir karmaşa Mjtakizn ki Abbas bin Boumerdes anda kararsız onların savaştı ülke oldu onunla birlikte dışarı çıktı olmayın.
Oynamak Oek bin Adnan
Bgsan, her sabit sınır dışı edilene kadar
Dedi ki: Ülkede Varthaloua onları Vtfrkoa her Jaffna ibn 'Amr b.' Aamir el-Şam indi ve Evs ve Yathrib ve Khazraj aşağı ve Khuza'a acı var ve ben Azad Aserah Aserah var ve Azad Umman Umman sonra Allah'ın anda baraj sel Fahadmh gönderilen Allah bu ayetleri indirdi var saddi yakın aktarılmıştır Bu Amr ibn 'Aamir bir rahip olduğunu romanda Muhammed b. İshak rivayet ve diğerleri eşi, onlar Sdhm vurgulanan sıçan, içinde, onlar ne yaptığını yaptı ve Tanrı ile hikaye uzun Ikrima belirtilen bildiği tanık gördüm sanki ben ülkelerinin yakın kayıp verdiği demeçte komik kız iyi Ahumairia rahibe söylenir İbn Ebi Hatim (yorumlama) tarafından rivayet.